Malé i velké grily zdobí většinu českých zahrad, ale s grilovacím kamenem bude váš zážitek ještě dokonalejší. Díky grilování na pečicích kamenech bude vaše maso, ryby, zelenina a další potraviny dokonale připravené. Nic nespálíte ani nebude hrozit, že něco zůstane syrové. A stačit vám bude jen naprosté minimum tuku. Bude to chutnat výborně a jídlo bude připravené zdravým způsobem.
Grilovací pečicí kameny v různých variantách
Výběr je velmi široký a pokud si nevyberete z kamenů se standardně nabízenými rozměry, můžete si nechat vyrobit pečicí grilovací kámen nebo desku na míru přesně podle svých potřeb na míru. Můžete si vybrat kameny obdélníkové, čtvercové či kruhové, hladké nebo s obvodovou drážkou, případně s otvorem pro odvádění vypečeného omastku. Ale existují i verze s prohloubenou plochou na grilování.
Další varianty jsou buď pečicí grilovací kameny kombinované, nebo dělené. Kombinované kameny jsou vyrobeny z jednoho druhu kamene rozděleného na dvě či více částí. Každá z částí má odlišný povrch. Na rozdíl od toho jsou dělené pečicí kameny vyrobeny ze dvou různých kamenů, které mohou být buď ve stejném, nebo kontrastním odstínu. Dělené kameny dohromady tvoří dohromady vždy obdélník a součástí jejich dodávky jsou vždy i rámečky. U ostatních druhů pečicích kamenů si rámečky můžete, ale nemusíte objednat, záleží na vás.
Speciální je také pečicí kámen do trouby pro domácí pečení pizzy nebo chleba. Je to vlastně kamenná deska z kvalitní žuly s hladkým a leštěným povrchem a s rozměry 30 × 30 × 2 cm. Perfektní tepelná vodivost žuly zajistí rovnoměrné propečení pizzy a chleba a skvělou křupavou kůrku. Ale žula je stejně skvělá i při grilování masa, nebo zeleniny. S pečicím kamenem můžete grilovat cokoli a vždy to bude vynikající a zdravě připravené.